MH izzók gányoláshoz

Miért jó
Nos, a dolog széles publicitásnak örvend a neten.A lényeg, hogy az eredeti UHP izzót egy megnyúzott fémhalogénnel pótolják lelkes barkácsolók, majd örülnek neki.
http://www.allinbox.com/modding.htm
Az egyetlen szóbajöhető donor a BLV topspot G12-es sorozata, ill. technikailag az OSRAM POWERBALL típusok is megfelelnek,azzal a mellékhatással,hogy drágábbak, mint az én UHP izzóim,....
A topspot viszont 4600+áfa nagykerben,MINDEN projektorba belefér, begyújt HV és LV izzók helyén és mind egyen ,mind váltóáramú projektorba beépíthető,(ez persze technikailag barbár dolog,de megteszik)-tehát univerzális.Csakhát...
A kisfilmen látható söröskupakos módszer azért már tényleg túlzás.Adok ragasztót.
http://www.dailymotion.com/video/x2lrke_ask-c105modding-allinbox_webcam
Miért nem jó?
1,Fényerő.
Az MH izzók fényereje ugyan kb. azonos az UHP izzókéval,az ívhosszuk annak kb négyszerese.Tehát a beépített izzó teljes fénye nem jöhet ki a reflektorból, egyszerűen,mert nem eshet fókuszba.A fókuszpontba max a teljes ívhossz fele, harmada kerülhet, tehát ez az elérhető elméleti maximum.
2,Színhőmérséklet
Az UHP -k színhőmérséklete mindíg magasabb, mint a látható spektrum teteje. Általában 7-8000K.Ennek oka,hogy a vetített képen is indukálódik fehér fény a vásznon magán.Ez a jelenség hasonlít a dizsilámpák hatásához(ami fehér, az világít).Ezzel a kis trükkel a szubjektív kontrasztot lehet növelni a képen magán.A fémhalogén 4300K-es, ez a lehetőség tehát kizárt.
3,Fényforrás jellege
Minél pontszerűbb a fényforrás, annál élesebb a kép.Aki játékos kedvű, végezhet u.n. árnyékpróbát.A MH izzó által kibocsájtott fény elé helyezett tárgy árnyékának körvonala a széleknél kissé mosott ,míg az UHP-nál borotvaéles.Valami hasonló történik a képen is,pl a fehér feliratok kontúrja átmosódik a szomszédos pixelekre is.Ez addig nem zavaró, míg nem olvasod ezt el, azután viszont halálra fog idegesíteni.
Ha ennyire gáz miért árulod ?
-Nehogy azt hidd ,hogy rá akarlak dumálni a drágábbra.
-Tápegységet próbálni hibátlan.Minden projektorban begyújt ,( a kölső triggeres NEC és néhány Acer kivételével ) tehát hasznos a háznál.

A nagyfesz gyújtott AC izzók között találhatóak alacsony árfekvésű, HY izzók. Ha kizárólag az izzó ára miatt szeretnél MH-t a vetítődbe, szerintem gondold át a dolgot.

Figyelem! Elnézést kérek, átmeneti készlethiány ütötte fel a fejét,néhány diszkós megtalált és elvitt sok izzót, ( nem projektorba) ami nem lenne baj, csak még nem szereztem be újakat.Igyekszem megoldani a helyzetet, nézz vissza később.Addig is Osram poweball izzókkal tudok szolgálni, azonos áron.Egyeztetést kérek emailben rendelés előtt.